Et spadestik dybere med pension og investering
Pensions- og investeringsrådgivere kan ikke køre på rutinen, for der kommer hele tiden nye regler. Hver gang der sker noget nyt, skal de både forklare konsekvenserne i forhold til kundens situation og overbevise dem om, at det er vigtigt. Det kræver sin rådgiver.
Privatrådgivere skal dække et bredt felt af viden for at kunne rådgive deres kunder bedst muligt hele vejen rundt. Nu tilbyder FU 2 nye uddannelser indenfor henholdsvis pension og investering. De er målrettet den ambitiøse privatrådgiver, der vil et spadestik dybere – men som ikke skal være fagspecialist.
Uddannelserne er relevante for privatrådgivere, som ønsker at udvikle sig videre inden for et af områderne, eventuelt med henblik på at blive den ansvarlige i filialen.
Flere har brug for mere viden i pension og investering
"Vores eksaminerede uddannelser i henholdsvis pension og investering er målrettet specialister, der har det faglige ansvar for et af områderne i pengeinstituttet. Men vi konstaterer, at langt flere rådgivere har brug for mere, end det de lærte, da de blev uddannet, trods den erfaring de har gjort sig siden. Det kan være svært at følge med alle de nye krav og regler – og stadig skabe det gode overblik for kunderne," udtaler afdelingschef for pension og investering på FU, Pernille Schwartz.
"Og selvom rådgiverne altid kan spørge specialisterne, har man i dag brug for mere end det basale kendskab til især pension for at være kompetent i sin rådgivning. Derfor har vi nu udviklet 2 nye uddannelser indenfor pension og investering, som går mere i dybden end de gængse korte forløb, men uden at gå i detaljer med decideret specialistviden som Pensionsrådgiveruddannelsen (EFP) og Investeringsrådgiveruddannelsen (EFI) gør.
Løfter privatrådgiverens niveau i pension og investering
Det kræver sin rådgiver at følge med alle de ændringer, som påvirker kundernes opsparede midler. Især indenfor pension og investering har finanssektoren gennem de sidste mange år oplevet mange ændringer med mange reformer og nye krav. Og det ser ikke ud til at ændre sig.
De fleste rådgivere kommer på korte kurser og temadage om den nyeste og mest relevante viden. Men det er ikke altid nok, fordi der er så stor en udvikling inden for områderne – og at sende dem på de førnævnte EFP eller EFI er heller ikke nødvendigt.
"Det, de har brug for, er at få løftet deres viden og få det faglige fundament opdateret i en praksisnær kontekst, så de kan holde effektfulde møder med kunderne, afdække deres behov bredere og dermed se flere forretningsmuligheder," uddyber afdelingsleder Pernille Schwartz.
Og det er lige præcis, hvad FUs 2 nye praktisk orienterede uddannelser kan give dem. Dertil kommer, at deltagerne får en masse inspiration til kundemøder og grundig behovsafdækning – og ikke mindst – så lærer de også , hvordan de kan vække kundernes interesser indenfor især pension, som er komplekst for mange, og derfor efterspørger kunderne det ikke af sig selv.
Vil du høre mere om Investering i et praktisk perspektiv (IiPP) eller Pension i et praktisk perspektiv (PiPP) kan du kontakte: