1969. Et skelsættende år for mange. Også for FU. For det år blev det første spadestik taget til det, som vi i dag kalder Finanssektorens Uddannelsescenter. Se her tre korte film, som markerer jubilæet.
FUs 50 års jubilæum gav os i starten af året anledning til at dykke ned i gamle fotoalbums, årsrapporter og kigge på støvede hylder i depotet. Vi kom til at tale om gamle minder og "kan du huske dengang, da...", og "hvordan var det nu, da Maskotten blev kørt ind i restauranten...", eller "hvem ved mon noget om...."
Det fik os til at eftersøge gamle remedier, som nogen havde nævnt i disse samtaler om gamle dage på Bankskolen, som FU hed i folkemunde dengang.
Nogle ting dukkede op, andre ting forblev forgangne. Ak ja. Men hvordan kunne vi dele alt det, vi hørte om, og alle de billeder vi fandt, med andre – så det også kunne komme ud og (gen-)leve blandt alle jer andre?
En film bliver til tre
Én ting stod hurtigt klar – og dét var, at vi ville lave en film om FU. En film, som minder os om, hvad vi er bygget af. En film, som bringer smilet frem. Minder os om minderne. I hvert fald for dem, som kan huske dem. En film, som fortæller om FUs læring og det, vi forventer af fremtiden.
Kort sagt, havde vi så meget på hjerte, at vi snildt kunne have lavet en helaftensfilm... Men det gør man vist ikke anno 2019, så derfor valgte vi i stedet at lave tre korte film, som hver især fortæller sin lille historie om FU.
Grundstenen i finanssektorens fællesskab
Den første film, som du finder øverst på siden, er interviews med FUs formand Peter Vinther Christensen og næstformand Gert R. Jonassen og har titlen: "En hyldest til fællesskabet".
Den fortæller om, hvordan vi trods intern konkurrence i sektoren står sammen om at have et viden- og uddannelsescenter. Den fortæller også om de hårde år, som uvægerligt blev en del af vores fælles DNA, men som vi også kom igennem – netop ved at have et stærkt fællesskab.
Den første film blev filmen om, hvad FU er bygget af.
Får smilet og minderne frem
Der var liv og glade dage, da Fnuggi og de andre unger piger arbejdede på Bankskolen, hvor de boede på skolens anneks og stod for både servering og rengøring.
Fnuggis rigtige navn er Anne Marie Brøndum og med første arbejdsdag den 1. august 1970, er hun den medarbejder, der har været ansat i længst tid. Og hun er her stadig. Men kost og logi er dog ikke længere en del af hendes løn, for i dag er annekset blevet til hotelværelser, og skolen er nu delt op i hhv. hotel og uddannelsescenter.
Hør nogle af Fnuggis historier i filmen "Fra bankskole til hotel" lige ovenfor. Her mindes Gert Jonassen og Peter Vinther Christensen også de gode gamle dage, hvor man ansøgte om at komme på kursus og følte sig særlig heldig, når man var en af de udvalgte, der kom af sted og fik "mad og tur betalt og hele molevitten," som Gert siger.
Den anden film får dig (forhåbentlig) til at smile...
Fra EDB og "hvordan bruger man musen?" til digital e-learning
Afdelingschef for Digital Læring, Martin Hjortshøj, fortæller ligefrem om en konference på FU, hvor vi diskuterede om "det der internet" nu også ville blive til noget...!
Alligevel var FU – også dengang – foran sin tid. Udviklingen er gået stærkt, og på FU lægger vi os fortsat i selen for at følge med – og for hele tiden at være to skridt foran alle andre. Og det vil vi fortsætte med til alle tider. Se mere i filmen "Alle tiders læring".
Den tredje film fortæller om FUs læring og det, som vi forventer af os selv i fremtiden.
* * *
God fornøjelse med at se eller gense de tre film – fra alle os til alle jer!
Tak til alle FUs medlemmer gennem alle tider...