AL prioriterer inklusion med nyt tiltag

Michala Søgaard, People & Organisation Development Partner hos Arbejdernes Landsbank (t.h.), præsenterede bankens initiativ med Solsikken på AL's forandringsdag.
Solsikkesnoren har skabt fornyet fokus på usynlige handicap. Arbejdernes Landsbank støtter op for at gøre banken endnu mere attraktiv for både kunder og medarbejdere.
Nogle kunder eller kollegaer kan have brug for ekstra tid, støtte eller tålmodighed på grund af et usynligt handicap. Solsikken bærer man frivilligt, hvis man vil signalere, at man har et usynligt handicap og har brug for de ekstra hensyn. Solsikken gør det usynlige synligt.
Det koncept har Arbejdernes Landsbank købt ind på. Som medlem af Solsikkeprogrammet vil de gøre banken endnu mere attraktiv at være kunde eller ansat i.
Solsikkelinje og fornyet tiltrækningskraft
”Social ansvarlighed gennemsyrer vores organisation. Vi vil gerne være noget for alle kunder, ikke kun for nogen,” siger Michala Søgaard, People & Organisation Development Partner hos Arbejdernes Landsbank.
Derfor var et medlemskab af Solsikkeprogrammet et oplagt næste skridt i bankens arbejde med social ansvarlighed, fortæller hun:
”Det skal skabe tryghed, at man som kunde ved, at når de kommer ind i banken, er rådgiverne klædt på til at møde kunder med usynlige handicap.”
På Arbejdernes Landsbanks nye Solsikkelinje kan kunder også ringe ind, hvis de har behov for ekstra tålmodighed og støtte. Det skal sikre tryghed for kunderne. Effekten kan allerede ses.
”Det har en tiltrækningskraft på kundesiden,” siger Michala Søgaard og fortsætter:
”Vi har haft nogle, der har skrevet, at de gerne vil skifte, fordi det er et rart tilbud til kunder med særlige behov.”
Plads til mig, plads til alle
Medlemskabet af Solsikkeprogrammet har ikke kun gavnet kunderne.
”Når vores medarbejdere går ud ad døren og stiger på toget eller tager i supermarkedet og møder én med solsikkesnor, så ved de, hvad de skal gøre. Det har givet en stolthed, en bevidsthed og et sprog,” siger Michala Søgaard.
Men det er ikke det hele. Michala Søgaard fortæller, at arbejdet med Solsikkeprogammet har gjort det mere trygt for medarbejdere med synlige eller usynlige handicap at bede om det, der gør deres hverdag lettere.
”Det kan være små ting som at kunne arbejde hjemmefra eller arbejde på fleksible tidspunkter. Mange medarbejdere værdsætter muligheden for tilpasning, og vores interne arbejde med Solsikkeprogrammet betyder, at medarbejdere med særlige behov føler, de bliver set og forstået,” siger hun.
Nem implementering med skræddersyet e-learning
Michala Søgaard opfordrer andre virksomheder til at følge trop. Det er nemt at melde sig til, siger hun – og Arbejdernes Landsbank fik hjælp af FU til at skræddersy e-learning om Solsikkeprogrammet til medarbejderne, så de er klædt på til at håndtere solsikkekunder.
”Smuk ramme, organisatorisk fortælling – det blev mega lækkert.”