Fra sygeplejerske til finanselev
Tinne Sloth Christoffersen skiftede akutmodtagelsen i Thisted ud med en plads bag skrivebordet i den lokale sparekasse. Da hun skulle købe hus og vælge lån, indså hun, at hun ville være en del af de store økonomiske beslutninger i folks liv.
For 3,5 år siden var sygeplejerske Tinne Sloth Christoffersen ved at købe hus med sin kæreste. En stor beslutning, der krævede mange overvejelser: ”Hvilket lån skal vi vælge? Hvordan er det lige, vi får dækket os ind i forhold til forsikringer? Og hvad med pension?” I stedet for at se det som en uoverskuelig proces, indså Tinne noget. Det her var faktisk både spændende og sjovt.
En ære at være en del af store beslutninger
Huskøbet blev startskuddet til, at Tinne for 2 år siden valgte at skifte sygeplejekitlen ud med regneark og kundemøder og blev finanselev i Sparekassen Thy i Hanstholm.
”Hele den proces i at købe hus, fangede mig. Det her med, at det er en kæmpestor beslutning. I virkeligheden er det jo en stor ære at få lov til at være en del af de store beslutninger det er, når folk skal købe hus eller bil. De erfaringer kan jeg sætte i relation til de kunder, jeg sidder med. Det var egentlig det, der i første omgang gjorde mig interesseret i finansverdenen,” fortæller Tinne.
Hun havde i et stykke tid vidst, at hun ikke ville arbejde som sygeplejerske mere. Hverdagen på akutmodtagelsen i Thisted var svær at få til at hænge sammen med familielivet med 2 børn, og så manglede der noget.
”Jeg savnede at nørde i fagligt stof. Og som yngre var det, jeg bedst kunne lide at nørde i, fag som matematik og samfundsfag,” siger Tinne.
Tinne valgte Finansuddannelsen, fordi hun:
- får ansvar og kan mærke, at hendes arbejde gør en forskel
- kan kombinere uddannelse og arbejde
- har personlig kontakt til kunder og hjælper dem med at træffe de rigtige økonomiske beslutninger
Arbejde og uddannelse på én gang
Tinne gjorde sig mange overvejelser om, hvad hun skulle i stedet for. Hun ville gerne genforenes med sin mere nørdede interesse for tal, og derfor overvejede hun også at blive revisorelev. Men hun ville stadig gerne have den personlige menneskekontakt, og som revisor ville den kontakt ofte være gemt bag påtegnede regnskaber. Finansuddannelsen blev ved med at poppe op i hendes tanker.
”Jeg havde hverken råd eller lyst til at skulle på SU og være fuldtidsstuderende. Men jeg havde lyst til den der kombination af, at jeg stadigvæk kunne få lov til at gå på arbejde,” siger Tinne.
Derfor virkede Finansuddannelsen som en god løsning, hvor 80% af uddannelsen foregår i en finansiel virksomhed med elevløn, og 20% er skoleforløb.
Hun kontaktede HR-chefen i Sparekassen Thy for at høre, om det rent praktisk ville kunne hænge sammen med hendes familieliv med 2 børn. Det kunne det sagtens. Et halvt år efter søgte sparekassen en finanselev. Tinne slog til og fik stillingen.
En finansuddannelse med både ansvar og tillid
Tinne kunne godt lide den menneskelige kontakt som sygeplejerske, og den har hun stadig som finanselev, når hun hjælper og vejleder kunderne i banken. Her kan hun fordybe sig i kundernes situation.
”Det her med at sætte mig ned og få fundet nogle løsninger for folks økonomi, synes jeg er rigtig spændende,” siger Tinne.
Hun er ikke i tvivl om, hvad hun bedst kan lide ved at være finanselev. ”Kundemøderne,” svarer hun prompte.
”Det er det, der er sjovt. Det er det her med, at det er mennesker, jeg sidder overfor. Og det er her, jeg virkelig finder ud af, hvad kunderne har behov for, og hvad det er for en løsning, jeg skal arbejde hen imod.”
I starten holdt Tinne mest ungdomsmøder, men nu er hun så småt begyndt at have selvstændige kundemøder og holde indlæg på møder om for eksempel huskøb og forsikringer. Ansvaret og tilliden er også en af de ting, hun godt kan lide ved at være finanselev.
”Jeg får lov til meget hurtigt at være en del af afdelingen og har egne opgaver. Jeg føler, at jeg bidrager og er en ressource for afdelingen og kan aflaste de rådgivere, der har mange opgaver,” siger Tinne.
Et godt arbejdsmiljø og faglig udfordring
Ved siden af Finansuddannelsen tager Tinne lige nu Akademiuddannelsen, som er en overbygning på et højere niveau, der giver et større perspektiv på den finansielle sektor. Når hun er færdiguddannet til sommer, overvejer hun at gå erhvervsvejen, som er en af de muligheder, Finansuddannelsen åbner op for.
”Lige nu synes jeg, at erhverv er super spændende. Jeg synes, det er spændende, at man sidder overfor kunder, som brænder for det, de laver. Og det med at hjælpe med at få tingene til at spille også rent økonomisk,” fortæller Tinne.
Hun vil gerne fortsætte med at arbejde i bank, og gerne i Sparekassen Thy. Her er der både faglige udfordringer og et godt arbejdsmiljø med plads til input.
”Vi kender hinanden godt, og vi har et enormt godt arbejdsmiljø – både når vi er på arbejde, men også når vi har fri. Hvis der er noget, jeg gerne vil, eller en retning, jeg gerne vil gå i fremadrettet, tager jeg bare fat i min HR-afdeling, og så snakker vi om det,” siger hun.
Tinne er sikker på, at hun gjorde klogt i at skifte akutmodtagelsen ud med en plads bag skrivebordet i Sparekassen Thy.
”Jeg er glad, når jeg går på arbejde, og jeg føler mig værdsat og fagligt udfordret. Jeg kan godt lide kombinationen af, at jeg kan gå på arbejde og have en hverdag samtidig med, at jeg kan dygtiggøre mig fagligt,” slutter Tinne.
FAKTA
Finansuddannelsen giver flere mulige karriereveje indenfor banker, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber.
Det er også muligt at videreuddanne sig ved for eksempel at tage Akademiuddannelsen, Den kompetente rådgiver eller Erhvervsrådgiveruddannelsen.
Skrevet af Lærke Nørgaard Sørensen