”Jeg blev bare meget dygtigere”

Kenneth Bacci er underviser på Eksamineret Finansrådgiver: Pension – og en kæmpenørd, der kan formidle sin viden på en unik måde, siger Karen Fog Lisvad, afdelingsleder i Investering og Pension i Sparekassen Djursland. 

Karen Fog Lisvad blev klædt på til rollen som pensionsspecialist på Eksamineret Finansrådgiver: Pension – et ”megagodt forløb”, der åbner en ladeport af muligheder.

Karen Fog Lisvad sad med masser af rådgivererfaring og en titel som afdelingsleder, da hun fik muligheden for at specialisere sig i pension. Hun slog til. Men: 

Jeg var ikke særlig god til pension. Eller – jeg var lige så god som alle andre rådgivere. Men for mig var det ikke nok til, at jeg kunne kalde mig specialist,” siger Karen Fog Lisvad. 

Så hun ville klædes på til opgaven. Det blev hun på uddannelsen Eksamineret Finansrådgiver: Pension (EFP), som hun gennemførte 2017-2018. 

”Uddannelsen gav mig en rygsæk, der var fyldt med noget helt andet end det, jeg kom med. Jeg blev bare meget dygtigere.” 

Farvel til forbehold 

EFP gjorde pension tilgængeligt på en helt anden måde for Karen Fog Lisvad. 

”Fagligt forsvandt usikkerheden, og jeg blev klædt på til at gå ind i samtalerne,” siger hun og fortsætter: 

”Derfor blev pension jo hurtigt meget mere spændende, fordi det blev lettere at tage dialogen. Det kræver faktisk ikke særlig meget at gøre kunderne meget mere oplyste, end de er i dag. 

”Der åbner sig en ladeport af muligheder, hvis du har det her med i bagagen,” siger Karen Fog Lisvad om at specialisere sig inden for pension. 

Mere mod med kæmpenørden 

Hvis pension overhovedet er på dagsordenen på kundemødet, er det typisk langt nede. For der er stadig tendens til berøringsangst for de fleste rådgivere.  

Det gælder ifølge Karen Fog Lisvad om at huske, at hvis du er usikker på et område, er kunderne endnu mere usikre. Du skal finde modet. Det mod fandt hun selv på EFP, der har chefkonsulent Kenneth Bacci i front.  

Det var et megagodt forløb. Vi havde primært Kenneth som underviser, og han er bare en superdygtig formidler og samtidig en kæmpenørd. Han ved det hele og kan formidle det – det er ikke en evne, alle har,” siger Karen Fog Lisvad 

I dag er hun afdelingslederInvestering og Pension i Sparekassen Djursland. Hun står til rådighed for de kolleger, der enten vil sparre med hende inden mødet eller have en med, der er lidt mere vidende på området.  

Hun mener, at alle rådgivere vil få et stort udbytte af uddannelsen, hvis de har bare en lille smule interesse i specialisering og nørderi 

”Der er kommet mere fokus på pension og anden formuerådgivning oppe i organisationerne, fordi der gemmer sig rigtig meget indtjening. Så hvis du er dygtig til pension, er du eftertragtet, for de rådgivere er der mangel på,” siger hun og fortsætter: 

”Der åbner sig en ladeport af muligheder, hvis du har det her med i bagagen. 

Kenneth Bacci

Vil du høre mere?

Kenneth Bacci

Pension & investering

8993 3255

kba@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Investering: 16. september 2024

Løbende læring om simple investeringsprodukter

Pension: 29. august 2024

”Jeg blev bare meget dygtigere”

Læringskultur: 19. august 2024

Klumme: Læring med kroppen først

FU: 31. juli 2024

Passion som drivkraft i 25 år