”Rød” skifter navn og indhold
Ny kompetencekravsbekendtgørelse på investeringsområdet får fremadrettet betydning for den røde certificeringsprøve.
I juni 2022 kom den nye bekendtgørelse ”Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter.”
De nye certificeringskrav træder i kraft den 1. januar 2023.
”Ændringerne får betydning for dem, der skal rådgive detailkunder om komplekse investeringsprodukter. Efter 1. januar bliver certificeringen nemlig lidt bredere, idet den skal favne emnerne relevant lovgivning og økonomisk forståelse udover den produktforståelse, som er en del af den røde certificering i dag," siger Claus Henriksen, der er chefkonsulent på Finanssektorens Uddannelsescenter og står for udviklingen af de nye prøver og fortsætter:
"Rådgiverne vil blive omfattet af kravet om certificering i emnerne relevant og økonomisk forståelse, når de skal gencertificeres eller hvis de ønsker at udvide deres certificering med et nyt komplekst investeringsprodukt efter 1. januar 2023.”
Nyt navn: Certificering i komplekse investeringsprodukter
Bekendtgørelsen får betydning for den røde certificeringsprøve
-
Rød certificering ændrer navn til Certificering i komplekse investeringsprodukter.
-
Fremover kommer certificeringen i komplekse investeringsprodukter til at bestå af to dele. En test i relevant lovgivning og økonomisk forståelse, samt en eller flere produkttest med de komplekse investeringsprodukter, rådgiveren skal rådgive om.
-
Produktprøverne vil fra og med 1. januar 2023 også indeholde spørgsmål om generelle skattemæssige konsekvenser ift. produktet.
Krav gælder fra nytår
De nye krav gælder fra årsskiftet. Finanssektorens Uddannelsescenter er i fuld gang med at udvikle løsningen til certificeringen i komplekse investeringsprodukter, så den tager højde for den nye bekendtgørelse.
Siden 2011 er 3.449 rådgivere blevet certificeret hos Finanssektorens Uddannelsescenter og der er gennemført ca. 13.500 certificeringsprøver.